septembrie 3, 2021

Control Ginecologie – Clinica Voluntari

Control Ginecologie – Clinica Voluntari

De-a lungul vietii o femeie trebuie sa se supuna regulat unor examene ginecologice. Practic din momentul inceperii vietii sexuale.

Perioada de la 18 la 25 de ani este considerată vârsta primelor analize. Toate femeile sexual active, trebuie să înceapă testarea pentru cancerul de col uterin.

Între 25 şi 35 de ani, femeile trebuie să meargă periodic la medicul lor ginecolog, pentru că acum se folosesc mai frecvent mijloace contraceptive şi tot acum cele mai multe devin mame. Numai că, din păcate, nu toate femeile înţeleg să se supună acestei supravegheri medicale, ceea ce explică şi incidenţa crescută a cancerului de col uterin.

De la 35 la 50 de ani, ecografia mamară trebuie să reprezinte un control indispensabil. La femeile asimptomatice se recomandă vârsta de 45 de ani pentru efectuarea unei mamografii.

După 50 de ani: consult pentru un posibil tratament hormonal al menopauzei

Schimbarea hormonală, fizică şi, uneori, psihică, care apare la această vârstă este marcată de instalarea menopauzei.

Consultul reprezinta ocazia de a propune, daca este posibil, a unui tratament hormonal de substituţie. Sunt indicate controale pentru depistarea anumitor modificari la nivelul oaselor, al inimii, al vaselor de sange, determinate de dereglarile hormonale.

Se recomanda o alimentatie corecta, evitarea sedentarismului, renuntarea completa la tutun si consum moderat de alcool.

Programeaza o consultatie

Fie ca ai o intrebare sau doresti sa programezi o consultatie, iti stam la dispozitie.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE