ECOGRAFII ADULTI - CABINET CARDIOLOGIE VOLUNTARI, PIPERA, ILFOV

Ai nevoie de o consultație sau ecografie în zona Voluntari, Pipera, Ilfov? Clinica medicală MoniStar-ecografii adulți la tarife imbatabile.

ECOGRAFII ADULŢI - CLINICA VOLUNTARI, PIPERA


Ecografia este metoda utilizata de prima intentie pentru evaluarea imagistică a majorității structurilor anatomice la adulți. Este o metodă imagistică sigură, nedureroasă, neiradianta, neinvazivă, ce se folosește de emiterea de ultrasunete pentru a oferi informații despre anumite organe, poziționarea acestora, mișcarea dar și posibile disfuncții. Nu necesită pregătire prealabilă. Ecografiile pentru adulți sunt efectuate de medicul specializat în ecografia generală

ECOGRAFIE ABDOMINALĂ SAU ULTRASONOGRAFIE ABDOMINALĂ - CLINICA VOLUNTARI, PIPERA


Ecografie abdominală sau ultrasonografie abdominală este metoda de investigare imagistică a organelor abdominale, ce oferă imagini precise ale structurilor analizate, arătând dimensiunea, formă și consistență. 

Ecografia abdominală este o investigație de rutină, fiind foarte ușor de făcut și oferind multe informații despre organele situate în această regiune:
ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, stomac, rinichi, prostata, ovare, uter, vezica urinara.  
Pregătirea pentru o ecografie abdominală: 

Organele din abdomen pot fi văzute mai dificil dacă intestinele sunt pline cu aer. Pentru a ușura trecerea ultrasunetelor și pentru a permite vizualizarea precisă a tuturor detaliilor, pacientul trebuie să urmeze niște păși înaintea investigației:
  • vezică urinară trebuie să fie plină în timpul ecografiei abdominale, deci e indicat ca pacientul să bea apă și să nu urineze cu aproximativ 30 de minute înaintea investigației;
  • nu va mânca cu 4 ore înainte de efectuarea ecografiei.

Important de știut este faptul că ecografia abdominala nu prezintă niciun risc, nu este invazivă și poate fi repetată fără griji de câte ori este nevoie (spre deosebire de radiografie sau CT, nu implică radiații).

LISTĂ DE PREȚURI

ECOGRAFII ADULTI VOLUNTARI, PIPERA, ILFOV

ECOGRAFII ADULȚI
Consultatie ecografie/chirurgie/gastroenterologie 150 RON
San unilateral 140 RON
San bilateral 190 RON
Abdomen inferior 130 RON
Abdomen superior 130 RON
Abdomen total 180 RON
Tiroida + laterocervical 150 RON
Prostata + renala 160 RON
Parti moi musculoscheletale 160 RON
Parti moi 200 RON
Consult si ecografie 250 RON
Consult chirurgie 150 RON

ECOGRAFIA MAMARĂ - CLINICA VOLUNTARI, PIPERA


Ecografia mamară,  una dintre investigațiile importante în depistarea cancerului de sân.

Când?

Semnalele de avertizare care ar trebui să alerteze orice femeie și să o determine să consulte medicul pentru a preveni extinderea sau agravarea unui potențial cancer de sân, sunt: 

prezența unor umflături ale sanului 
sensibilitate la atingere a sanului 
modificarea formei sau conturului sanului 
secreții mamelonare 
înăsprirea și descuamarea mameloanelor.
Noninvaziva, nedureroasă, neiradiantă

Durează intre 10-30 minute

Nu necesită pregătire anterioara 

Evidentiază tumorile foarte mici, nepalpabile (3-4 mm), crescand sansele de vindecare in faze incipiente

Diferentiază tumorile solide de cele chistice (cu lichid), orientand asupra diagnosticului (majoritatea tumorilor mamare solide sunt canceroase)

Pune in evidentă zonele puternic vascularizate ale sanului, care traduc malignitatea tesutului (cu ajutorul modulului Doppler).

Poate fi efectuată la orice varstă, de către femeile gravide, precum si in perioada de alăptare

Ecografia mamară este unul dintre pașii importanți în diagnosticul cancerului mamar. Medicul întrebuințează un aparat special, care folosește undele sonore pentru a crea imagini detaliate, numite ecografii (ultrasonografii), ale interiorului sânilor.  

Spre deosebire de radiațiile X (radiografie) și de scanarea CT (sau computer tomografia), ecografia nu folosește radiații de niciun fel și este o metodă considerată sigură pentru femeile însărcinate și pentru mamele care alăptează la sân. Așadar, ecografia nu iradiază pacientele sub nicio formă. 

Mamografia de diagnostic este următoarea etapă dacă pacienta are o problemă la unul dintre sâni, cum ar fi noduli mamari sau dacă la o ecografie de screening se observă la unul dintre sâni o zonă cu aspect anormal, medicii pot sugera pacientei să efectueze o mamografie de diagnostic. Această investigație reprezintă o imagine mai detaliată a sânilor, obținută cu ajutorul razelor X. 

ECOGRAFIA TIROIDĂ - CLINICA VOLUNTARI, PIPERA


Testele ecografice sunt utilizate pentru detectarea nodulilor tiroidieni – benigni sau maligni - de dimensiuni mai mici de 1 cm.  

Nodulii tiroidieni reprezinta modificări în structura glandei tiroide vizibile clinic sub forma unei tumefieri sau creșteri anormale în regiunea gâtului. Sunt descoperiți prin palpare la 5% din populație iar prin ecografie tiroidiană la 50% din populație. Cel mai frecvent apar la femeile peste 50 ani. 

Ecografia tiroidiană – masoara si descrie structură nodulilor și evaluează riscul de malignitate.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAŢIE LA ECOGRAFIE

  

VALORILE NOASTRE

Îmbunătățirea serviciilor medicale, respectul față de pacienți, onestitatea, inovația și flexibilitate.

Partenerii noștri de încredere

monistart dent
synevo
generali
europ assistance