martie 21, 2023

Manuela Stoicănescu – despre importanța unei clinici multidisciplinare aproape de pacient

Manuela Stoicănescu – despre importanța unei clinici multidisciplinare aproape de pacient

Dr. Manuela Stoicănescu a fondat MS Clinic în Voluntari, în urmă cu 15 ani. În jurul medicinei stomatologice, specialitate de bază a Dr. Stoicănescu, s-au adăugat diferite specialități medicale care definesc astăzi abordarea MS Clinic.

“MS Clinic a început ca fiind o clinică stomatologică de proximitate, unde locuitorii din zonă pot apela cu încredere. Cu timpul, am realizat că este nevoie de mai mult, pentru că problemele medicale ale pacienților nu erau doar de ordin stomatologic. Ușor, ușor, am adăugat noi specialități și astăzi suntem fericiți să spunem că putem oferi consultațiile celor mai buni medici din Capitală în cadrul a 16 specialități medicale. Printre acestea, cardiologie, ginecologie, ecografie, ORL, chirurgie generală și cardiovasculară.”

Manuela Stoicănescu – despre importanța unei clinici multidisciplinare aproape de pacient

De ce este important pentru pacienți să meargă la o clinică unde sunt acoperite mai multe specialități medicale?

În primul rând pentru că practicarea medicinei are și o puternică latură de colaborare în cadrul echipei medicale. Pentru că sunt multe cazuri de pacienți care prezintă simptomele unei afecțiuni, vin la medic și descoperă că, de fapt, au o altă afecțiune care ține de altă specialitate și de alt medic. Noi scurtăm timpul în care pacientul care se prezintă în clinică ajunge să primească ajutorul medical de care are nevoie pentru că medicii noștri sunt în contact permanent unii cu ceilalți. Sunt numeroase afecțiuni care prezintă simptome similare cu ale altor boli, cum ar fi cele gastroenterologice sau cele ORL. Pentru pacient, simptomele sunt ușor de confundat. Și aici intervenim noi, cu unii dintre cei mai buni medici din Capitală.

Care este abordarea MS Clinic în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul pacienților?

Încă de la început, abordarea MS Clinic a fost să pună pacientul pe primul loc. Facem tot ce putem pentru a scurta timpul dintre programare și întâlnirea cu doctorul. În primul rând, suntem o clinică care pune mare preț pe comunitate și ne dorim să fim cu toții bine, sănătoși și să putem construi mai departe această comunitate în care trăim în fiecare zi. Și pentru a face acest lucru, la MS Clinic acoperim întreaga plajă de servicii medicale, de la consultații în cadrul celor 16 specialități medicale, până la recoltarea analizelor de sânge. Profesionalizarea serviciilor noastre este întotdeauna un obiectiv, de la personalul clinicii și până la modul în care pacienții primesc informațiile cu privire la activitatea clinicii noastre. Astfel, împreună, reușim să tratăm în fiecare lună câteva sute de oameni. Ne mândrim că putem oferi diagnostic rapid, MS Clinic fiind dotată din punct de vedere medical cu aparatură de ultimă generație, și că în urma diagnosticului, tratamentul pe care medicii îl prescriu pacienților dă rezultatele așteptate.

Programeaza o consultatie

Fie ca ai o intrebare sau doresti sa programezi o consultatie, iti stam la dispozitie.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE