iulie 20, 2023

La MS Clinic avem grijă de sănătatea bunicilor tăi! 5 recomandări de îngrijire medicală a persoanelor în vârstă

La MS Clinic avem grijă de sănătatea bunicilor tăi! 5 recomandări de îngrijire medicală a persoanelor în vârstă

Odată cu înaintarea în vârstă a celor dragi apar și probleme medicale ce pot fi depășite cu sprijinul specialiștilor MS Clinic. Problemele cardiace, diabetul, osteoporoza, atrita, probleme renale, depresia și anxietatea, degradarea funcțiilor mentale – sunt cele mai des întâlnite afecțiuni ale bătrâneții.

5 recomandări de îngrijire medicală a persoanelor în vârstă

Din fericire, MS Clinic este o clinică multidisciplinară, adică vei găsi într-un singur loc multiple specialități medicale pentru diagnostic precis și pentru tratament potrivit. Dacă ai în îngrijire o persoană în vârstă, atunci e bine să știi de la specialiști la ce trebuie să fii atent, tocmai pentru a te asigura că sănătatea acesteia este la cel mai bun nivel:

  1. Măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului mod regulat! O simplă vizită anuală la medicul cardiolog te va scuti de griji, mai ales că acesta va monitoriza activitatea cardiacă și va prescrie medicație adecvată vârstei si situatiei  fiecărui pacient. Pentru că o inimă sănătoasă înseamnă o bătrânețe activă, fără restricții de activitate și implică adoptarea unui regim alimentar sănătos; 
  1. Fii alături de persoana în vârstă pe care o îngrijești! Cel mai important lucru pentru o persoană de peste 70 de ani este să aibă alături pe cineva în care să aibă încredere, să poată vorbi și să poată împărtăși problemele specifice vârstei. 

Dar la această vârstă apar și stările depresive, anxioase sau chiar boli de degenerative precum Alzheimer sau Parkinson. Așadar, dacă observi probleme de memorie recentă sau alte manifestări și tulburări de memorie sau stare fizică, vino de îndată la medicul neurolog sau psihiatru.

  1. Atenție la tulburările de vorbire! Dacă persoana în vârstă pe care o îngrijești manifestă probleme de vorbire, gândire greoaie sau tulburată, atunci acesta poate fi semnalul pentru o vizită la medicul cardiolog și la neurolog. Aceste manifestări pot indica un accident vascular cerebral minor!
  1. Vârsta înaintată necesită alimentație sănătoasă și vitamine pentru întărirea organismului, a sistemului osos și a celui circulator. Odată cu vârsta, densitatea osoasă scade și se instalează ceea ce numim, în mod generic, osteoporoza. Urmărește activitatea celor în vârstă și asigură-te că fac activități care nu îi pun în pericol de accidente prin cădere urmate de fracturi ale membrelor. Pentru că recuperarea la persoanele vârstnice este greoaie. 
  1. Psihiatrul sau psihoterapeutul poate fi un sprijin la bătrânețe! Singurătatea la bătrânețe este o cauză care atrage după sine stări depresive. Ne place să fim înconjurați de cei dragi, de oameni cu care putem discuta și cărora să le putem împărtăși trăirile noastre. Bătrânețea nu face excepții! Dacă simți o tulburare de comportament la persoanele vârstnice dragi, nu ezita și apelează cu încredere la medicii noștri psihiatri sau psihoterapeuti.

Îngrijirea persoanelor în vârstă nu este un lucru simplu! Însă cu pricepere medicală, cu răbdare și cu încredere în actul medical – medici, medicamentație specifică – poți contribui la o bătrânețe liniștită pentru cei dragi ție. 

Vino la MS Clinic!

Programeaza o consultatie

Fie ca ai o intrebare sau doresti sa programezi o consultatie, iti stam la dispozitie.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE