octombrie 2, 2023

Sprijinul nostru pentru afecțiuni severe

Sprijinul nostru pentru afecțiuni severe

MS Clinic oferă sprijin imediat la afecțiuni severe, cu risc pentru pacienți

În medicină, ca și în viață, suntem de multe ori puși în fața unor situații grave. Anumite afecțiuni sau condiții medicale necesită tratament imediat și îngrijire din partea specialiștilor. Astăzi, specialiștii MS Clinic îți vorbesc despre cele mai comune afecțiuni care necesită intervenția urgentă a medicului.

AVC-ul sau Accidentul Vascular Cerebral 

Această afecțiune este extrem de întâlnită în zilele noastre. În termeni simpli, AVC-ul înseamnă că un vas de sânge care traversează o anumită zonă a creierului se sparge sau este blocat de un cheag. AVC-ul este responsabil pentru o mulțime de situații în care pacienții au rămas cu o formă de handicap fizic sau psihic. 

Partea bună este că în anumite situații, înainte de a avea loc, AVC-ul poate fi depistat și tratat în cabinetul medical. Simptomele sunt diverse, de la amorțeala membrelor, paralizie parțială a feței, dificultăți de vorbire, confuzie și până la dificultăți de deplasare. Simptomele se pot instala cu ore sau chiar zile înainte ca AVC-ul să se întâmple. 

Ce trebuie să faci dacă tu sau cei dragi ție se confruntă cu astfel de simptome? Să te adresezi de îndată celui mai apropiat centru medical unde poți găsi medic neurolog, cardiolog sau chirurg vascular. Astfel, vei avea șansa ca prin medicamentație specifică să poți evita ca AVC-ul să afecteze pe tine sau cei dragi.

Bolile de inimă, fibrilațiile cardiace și infarctul miocardic

În România, peste 60% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, țara noastră fiind pe locul 4 în Uniunea Europeană la incidența bolilor cardiace. 

Este deja foarte întâlnită expresia am tensiune mărită sau că îmi crește tensiunea, la cunoștințe, rude sau prieteni. Cu toții avem în cercul de apropiați cel puțin o persoană care urmează un tratament pentru inimă. 

De ce apar acest probleme cardiace? Cauzele sunt multiple și pornesc de la alimentația grasă care favorizează depunerea grăsimii pe vasele de sânge, până la fumat și consumul de alcool, sedentarism, lipsa activității fizice regulate, stres și alți factori de mediu. Toți acești factori conduc la creșterea tensiunii arteriale și crează terenul propice pentru apariția aritmiilor.

Cum să recunoști infarctul unei persoane apropiate? 

Dacă știi că persoanele apropiate au probleme cu inima sau urmează un tratament pentru tensiune, atunci trebuie să fii atent la simptome precum transpirațiile reci, dificultățile de respirație,amețeală și slăbiciune, bătăi neregulate ale inimii, culoare palidă. Acestea sunt cele mai frecvente simptome care pot indica un infarct miocardic, caz în care ar trebui să ajungă de urgență la un medic cardiolog. 

Dacă ești cardiac sau cunoști persoane apropiate cu aceste afecțiuni, asigură-te că ai la îndemână o tabletă de aspirină, medicament care fluidizează sângele și îmbunătățește fluxul către inimă. 

În cazul unui infarct, asigură-te că ajungi la medic cât mai rapid pentru tratament și pentru a te asigura că nu produci și mai multe daune inimii tale. 

La MS Clinic, echipa noastră de neurologi, cardiologi și chirurgi vasculari este pregătită să vă ofere cele mai bune sfaturi, consultații la standarde înalte și promisiunea că alături de noi pășiți pe drumul către o viață sănătoasă.

Programeaza o consultatie

Fie ca ai o intrebare sau doresti sa programezi o consultatie, iti stam la dispozitie.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE