Noutăți de pe Blog

5 minute care iți pot salva viața

Autoexaminarea sânilor, în fiecare lună, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a depista orice modificare apărută la nivelul sânilor

Acest lucru se face incepând cu varsta de 18 ani pe tot parcursul vieții

Cand si cum?

Citeste tot articolul…

Consult Gastroenterologie

Citeste tot articolul…

Ecografie Mamara

Citeste tot articolul…

Conform definitiei, cardiopatia reprezintă orice boală/afecțiune a inimii (kardia=inimă, pathos=suferință).

Ischemia este termenul medical folosit pentru a descrie aportul insuficient de sânge, deci implicit de oxigen, la nivelul unui organ/țesut.

Prin urmare, cardiopatia ischemică reprezintă suferința mușchiului inimii (miocardul) cauzată de aportul insuficient de sânge, deci de oxigen și nutrienți.

Citeste tot articolul…

Simtul mirosului (simtul olfactiv) face parte din cele 5 simturi esentiale (al 6 lea fiind perceptia extra senzoriala ce implica mintea, nu si simturile fizice). Reprezinta simtul responsabil cu perceptia stimulilor odorizanti.

Perceptia unui miros se realizeaza atunci cand exista o interactiune intre mucoasa nazala (ce contine chemoreceptori- receptori ce sesizeaza modificari chimice aparute local), transportorii stimulilor catre creier si creierul, statia finala unde se decodifica acesti stimuli si ulterior apare perceptia.

Citeste tot articolul…
Tratamentul ortodontic, cheia pentru un zâmbet frumos și o dantură sănătoasă

Sănătatea dinților este importantă, la fel și aspectul lor. Foarte mulți pacienți ajung în cabinetul medicului stomatolog cu probleme netratate la timp, deranjați de aspectul estetic sau de problemele de masticatie sau fonatie. Din fericire, identificate la timp, problemele danturii legate de poziționarea corectă a dinților și îndreptarea lor se rezolva în cabinetul stomatologic, prin tehnici de ortodonție. 

Despre cele mai întâlnite afecțiuni ortodontice și despre soluțiile pentru rezolvarea lor, discutăm cu Dr. Iulia Deleanu, medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială, colaboratoare de peste 10 ani a clinicii.

Citeste tot articolul…
Examinarea Periodica a Sanului - Interviu Dr Simona Cirimbei - MS CLINIC

Cancerul de sân este pe primul loc între cancerele sexului feminin. La nivel Mondial, Organizația Mondială a Sănătății a centralizat datele pentru anul 2021 și a concluzionat că 12% dintre cancerele diagnosticate la nivel global au fost cele de sân. Statistica este înspăimântătoare, dar există și vești bune.

Despre cum putem avea grijă de sănătatea sânului și cum putem identifica din timp o posibilă afecțiune, discutăm cu doamna Dr. Simona Cirimbei, Medic Primar Chirurgie Generală și Senologie, Asistent universitar, competenta în chirurgie oncologică și ecografie generală.

Citeste tot articolul…
Sfaturi esențiale pentru o piele sănătoasă

Cu toții iubim vara, vremea frumoasă și zilele de plajă în care ne lăsăm mângâiați de razele calde ale soarelui. Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și reprezintă un înveliș protector al corpului. Pielea ne protejează de radiația solară și ne ajută să ne reglăm temperatura corpului, prin transpirație. Sunt trei straturi ale pielii, de care trebuie să fim conștienți – epiderma, derma și hipoderma. O piele sănătoasă, frumoasă, poate fi o carte de vizită importantă pentru orice persoană.

Și pentru că ne dorim să fim sănătoși, trebuie să avem grijă și de pielea noastră. Cum facem asta?

Aflăm mai multe de la doamna doctor dermatolog Ramona Popescu din cadrul MS Clinic Voluntari. 

Citeste tot articolul…

Atunci când organismul transmite semnalele unei afecțiuni și avem în vedere programarea la medic, ar trebui să analizăm cât mai obiectiv simptomele. De multe ori, primele semnale ale unei afecțiuni sunt interpretate în mod greșit de către pacienți care ajung la consultație pentru o afecțiune pe care de fapt nu o au. 

Am stat de vorbă cu doamna doctor Manuela Stoicănescu, fondatorul MS Clinic, pentru a afla care sunt cele mai frecvente 5 simptome care generează confuzie pentru pacient și care ar trebui menționate personalului medical atunci când vă programați următoarea vizită la medic.

Citeste tot articolul…

Consultul ginecologic este o necesitate pentru toate femeile, chiar dacă acest subiect este de multe ori tratat ca fiind tabu.Sunt multe cazuri în care rușinea sau jena apar ca bariere în programarea unei consultații, însă riscurile pe care le implică amânarea întâlnirii cu medicul sunt foarte mari.

Din păcate, tot mai multe femei se dedică locului de muncă, copiilor, familiei și treburilor casnice, punându-se pe ultimul loc atunci când vine vorba de sănătatea lor.

Citeste tot articolul…

Când vine vorba despre sănătatea ta și a celor dragi, niciun efort nu este prea mare. Cu toții ne dorim să îi știm pe cei apropiați sănătoși, tratați de cei mai buni medici și cu acces la cele mai bune tratamente. Sănătatea noastră este un bun de preț și menținerea ei este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru o viață liniștită, fără suferințe.

Pentru a avea grijă de sănătatea ta și a familiei tale, trebuie să ai în vedere trei reguli de aur atunci când alegi clinica și medicii cărora le încredințezi misiunea de a te vindeca.

Citeste tot articolul…

Ce trebuie sa stii despre psihoterapie:

  1. Nu ţi se prescriu medicamente; astfel ca psihoterapia este diferită de consultaţia psihiatrică.
  2. Psihoterapia poate fi privită ca o metodă complementară la tratamentul medicamentos în diverse afecţiuni cum ar fi: tulburări psihotice, tulburări depresive, tulburări de alimentaţie, diverse dependente, etc.
  3. Psihoterapia este de mai multe feluri, în principal împărţită după modelele şi teoriile asupra personalităţii. De scurtă durată – ex: Terapia cognitiv-comportamentală, orientata spre calitațile pacientului si posibilitatile acestuia de a realiza schimbarea – sau de lungă durată.
Citeste tot articolul…

Cancerul de san reprezinta principala cauza de deces prin cancer in randul femeilor din intreaga lume, in Romania in anul 2018, 25% dintre cazurile noi de cancer inregistrate, au fost cancer mamar (de san) la mare distanta de cel de col uterin, plaman sau colon…

Cu toate acestea cancerul mamar este unul dintre acelea care depistate in faze incipiente are o rata de vindecare foarte mare si o supravietuire la 5 ani intre 79-85% dintre cazuri in UE. In Romania conform statisticilor de la inceputul anului 2019 rata de supravietuire la 5 ani fiind una dintre cele mai scazute din Europa, 74% , acest lucru datorandu-se prezentei foarte scazute a femeilor de la noi in tara la controale medicale periodice preventive.

Citeste tot articolul…

Suntem preocupați de sănătate și primim zilnic în clinica noastră din Voluntari pacienți care prezintă simptome asociate fumatului. De aceea, în acest articol, vrem să atragem atenția asupra celor mai frecvente probleme de sănătate cauzate de acest viciu.

Citeste tot articolul…
Citeste tot articolul…
Citeste tot articolul…